صفحه اصلی   

        کلوپ نسوان   

        کافه مونث   

        مشق هفته   

        روزنامه دیواری   

        کتابهای اینترنتی مدرسه    

        صفحه فیس بوک مدرسه   

        کانال یوتیوپ مدرسه   

        همگرایی جنبش زنان در انتخابات   

        لایحه ضد خانواده   

        کمپین یک میلیون امضا   

        8 مارس    

        22 خرداد    

        مبصر کلاس   

        دردسر جنسیت   

        چالش ماه   

        اخبار   

        English    

  اینترنت مدرسه فمینیستی

 

      بخش های پیشین سایت....     ائتلاف علیه لایحه حمایت از خانواده....  
 

نشست اعتراضی کمیسون زنان حزب مشارکت درخصوص لایحه حمایت از خانواده

تنظیم: مریم رحمانی/ عکس: سارا آرين مهر-17 مرداد 1387

مدرسه فمینیستی: 15 مرداد نشست اعتراضی کمیسیون زنان حزب مشارکت در اعتراض به تصویب کلیات لایحه حمایت از خانواده در کمیسیون قضایی مجلس برگزار شد.

در ابتدای مراسم فریده ماشینی رئیس كمیسیون زنان جبهه مشاركت گفت تصویب این لایحه هم تاسف برانگیز است هم جای شادباش دارد. به این تعبیر که زنان نشان دادند دارای مسائل مشترک هستند و وقتی پای مسائل مشترک در میان است همه زنان از طیف های مختلف گردهم جمع می شوند و تلاش می کنند خواسته های خود و صدای اعتراضشان را به گوش جامعه برسانند. امیدواریم این صدا شنیده شود.

وی گفت سعی می کنم به برخی از مسائل اجتماعی و جامعه شناختی این لایحه بپردازم. من اینجا ادعایی دارم و سعی می کنم این ادعا را با بررسی لایحه ثابت کنم. ادعای من این است که نگاه تبعیض آمیز به زن در جای جای این لایحه دیده می شود. در این لایحه نگاه فرادستی مردان و فرودستی زنان حاکم است. در این لایحه هر آنچه به نفع زنان بوده حذف، هرچه به نفع مردان بوده اضافه و هرچه به ضرر مردان بوده حذف شده است.

ماشینی گفت: در اینجا یک سوال مهم مطرح می شود این ماده در واقع برای حل کدام مشکل اجتماعی نوشته شده است؟ در واقع مشکل ازدواج توسط این لایحه حل خواهد شد؟ آیا زن دارای مشکل است که مرد به ازدواج بعدی نیاز دارد؟ اگر مشکلی از این سنخ باشد، عدم قدرت زن اول در انجام وظایف زناشویی، عدم تمکین زن از شوهر، ابتلای زن به جنون یا بیماری صعب العلاج، محکومیت زن به حبس، اعتیاد زن، عقیم بودن، ترک زندگی خانوادگی، مفقودالاثر بودن زن که درقانون قبلی پیش بینی شده است. اما اگر سرپرستی (هرچند از نظر من واژه خوشایندی نیست) زن مد نظر است و اینکه تعداد زنان در آستانه ازدواج بیشتر از مردان است و این لایحه برای حل این مشکل وضع شده که این زنان ازدواج کنند، مطالعات جامعه شناسی نشان می دهد مردان برای ازدواج دوم دنبال کسانی می گردند که خلاهایی را که ازدواج اول داشتند، جبران کند نه در واقع دنبال این باشند که زن و بچه دیگری را سرپرستی کنند.

ماشینی ادامه داد: مطالعات در خصوص روسپی گری نشان می دهد مردان متاهل از نظر نیاز جنسی تنوع طلب شده اند. چرا که ظاهرا پاسخ مناسبی هم به این نیاز پیدا می کنند آیا به واسطه چنین ارجحیت هست که این ماده وضع شده چرا این ارجحیت به مردان داده می شود و آیا این تنوع طلبی دلیل مناسبی است برای آنکه راه برای ازدواج های بعدی هموار شود؟ مطالعات همچنین نشان می دهد ازدواج های بعدی، ازدواج های مناسبی برای همسران قبلی و بعدی نیست و به ویزه در شرایط کنونی امکان رتق و فتق امور چند خانواده توسط یک مرد، اگر نگویم غیر ممکن بسیار سخت است.

ماشینی افزود: مسئله بعدی مهریه است. بهتر است دولت به جای اینکه از مهریه های بالاتر از حد متعارف مالیات دریافت کند از خودش بپرسد ریشه های مهریه بالا چیست؟ آیا مسائلی چون نداشتن پشتوانه اقتصادی برای زنان، نداشتن مالکیت برای زنان از دارایی خانواده، نداشتن حق طلاق، کنترل مردان بر زندگی خانوادگی، نداشتن سیستم تامین اجتماعی مناسب و مشکلات فرهنگی سبب بالا رفتن مهریه نمی شود؟ لذا راه حل توجه به ریشه های مسئله است.

وی اشاره کرد: مسئله دیگر ولایت و قیمومیت است که برای مادر در شرایط خاص لحاظ شده . در این لایحه بحث ولایت و قیمومیت مادرحذف شده




    English    فیس بوک     تماس با ما    درباره ما    اخبار    بخش های پیشین سایت    5 شهریور: سالگرد اعلان عمومی کمپین یک میلیون امضاء    8 مارس : روز جهانی زن    22 خرداد : روز همبستگی زنان ایران    ائتلاف علیه لایحه حمایت از خانواده    دانشگاه و زنان    دردسر جنسیت    زنان زندانی    مهمان مدرسه    همگرایی جنبش زنان در انتخابات    چالش ما(ه)    روزنامه دیواری    مبصر کلاس    مشق هفته    ویدئو - گزارش ها    کافه مونث    کتاب های اینترنتی مدرسه    کلوپ نسوان