صفحه اصلی   

        کلوپ نسوان   

        کافه مونث   

        مشق هفته   

        روزنامه دیواری   

        کتابهای اینترنتی مدرسه    

        صفحه فیس بوک مدرسه   

        کانال یوتیوپ مدرسه   

        همگرایی جنبش زنان در انتخابات   

        لایحه ضد خانواده   

        کمپین یک میلیون امضا   

        8 مارس    

        22 خرداد    

        مبصر کلاس   

        دردسر جنسیت   

        چالش ماه   

        اخبار   

        English    

  اینترنت مدرسه فمینیستی

 

      اخبار....  
 

تفکيک جنسيت، اين بار در کتاب هاي درسي مدارس

روزنامه اعتماد-8 بهمن 1386

<:voir_en_ligne:> : روزنامه اعتماد

محبوبه حسين زاده؛ پس از تاکيد چندين و چندباره سرپرست آموزش و پرورش در سمينارها و نشست هاي مختلف بر اتمام تدوين برنامه درسي ملي، وي در آخرين اظهار نظر خود در اين باره خواستار تفکيک جنسيتي و تدوين کتاب هايي جداگانه براي دختران و پسران شده است؛ البته علي احمدي تاکيد مي کند که هدف هيچ کدام از اين تغيير و تحولات ايجاد ممنوعيت و محدوديت براي دختران نخواهد بود.

علي احمدي در همايش برنامه درسي ملي گفته است؛ در تدوين برنامه درسي علاوه بر ويژگي هاي جنسيتي، ويژگي هاي قومي، نژادي و جغرافيايي نيز بايد لحاظ شود و چون نيازهاي روحي، رواني و جسمي دختران و پسران در شرايط سني مشابه با هم متفاوت است، بنابراين ضرورت دارد در برنامه درسي ملي و به تبع آن کتاب هاي درسي به اين نيازها پاسخ گويد.

در تماس با مدير کل دفتر آموزش و پرورش پيش دبستاني و ابتدايي، وي اظهارنظر در اين مورد را مربوط به مشاور وزير و مديرکل دفتر برنامه ريزي و تاليف کتاب هاي درسي دوره عمومي و نظري مي داند. در تماس با دفتر دو علم براي پيگيري آن خبر، هر اظهارنظري در اين مورد منوط مي شود به هماهنگي با روابط عمومي و قرار مي شود پيگيري هاي لازم صورت گيرد تا حجت الاسلام دوعلم به اين سوال پاسخ دهد که قرار است چه تغييراتي در کتاب هاي درسي صورت گيرد و چرا تصميم گرفته شده کتاب هاي درسي دختران و پسران از هم جدا شوند. هر چند گويا پيگيري هايي هم در خود وزارت آموزش وپرورش در اين زمينه در دست انجام است.

دکتر فاطمه قاسم زاده استاد دانشگاه و روانشناس درباره تفکيک جنسيتي کتاب هاي درسي به اعتماد مي گويد؛«بايد در اين باره توضيح دقيق داده شود تا معلوم شود قصد تغيير در چه دروسي را دارند. چون دروس علمي که جنسيت ندارند. ما در انجمن غيردولتي پويا تصميم گرفته ايم دو نفر را به وزارت آموزش و پرورش بفرستيم تا از مسوولان سوال شود که قصد چه تغييراتي در کتاب هاي درسي را دارند تا بعد بتوان بر مبناي آن اظهار نظر و تحليل کرد.»

وي مي افزايد؛«قبل از اين هم حدود شش ماه قبل جلسه يي در آموزش و پرورش براي اعضاي کميسيون هاي کتاب هاي درسي با عنوان رويکرد تربيتي و فرهنگي در آموزش و پرورش گذاشته شد. در آنجا اين موضوع مطرح شد که بايد در کتاب هاي درسي تغييراتي داده شود و مطالب مربوط به مسائل ديني و مسائل فرهنگي بيشتر شود.

عناويني هم با عنوان رويکردهاي تربيتي که به مسائل ديني مي پردازد و رويکرد فرهنگي که بيشتر به بزرگان ملي مربوط مي شود، مشخص و اعلام شد. اما مسائل مطرح شده در اين جلسه در مورد تغيير کتاب هاي درسي هيچ ربطي به جنسيت نداشت.» دکتر محمدحسين فرجاد استاد دانشگاه و جامعه شناس نيز به اعتماد مي گويد؛«جنسيت در کتاب هاي درسي نمي تواند هيچ تاثيري داشته باشد. اگر مي خواهند مسائل خاصي به دختران آموزش دهند، مي توانند به صورت جزوه يي در کتاب هاي جداگانه اين کار را انجام دهند ولي اينکه در دروس علمي تفکيک قائل شوند کار درستي نيست.» شيرزاد عبداللهي کارشناس مسائل آموزشي نيز مي گويد؛«در نهايت دخترها و پسرهاي ما مي خواهند با هم در جامعه زندگي کنند، کار کنند و تشکيل خانواده دهند. در حالي که با تفکيک جنسيتي در کتاب هاي درسي اينها به دو دنياي متفاوت تبعيد مي شوند. بايد بر مشترکات دختران و پسران تاکيد شود در حالي که اين سيستم آموزشي، باعث جدايي بيشتر د




    English    فیس بوک     تماس با ما    درباره ما    اخبار    بخش های پیشین سایت    روزنامه دیواری    مبصر کلاس    مشق هفته    ویدئو - گزارش ها    کافه مونث    کتاب های اینترنتی مدرسه    کلوپ نسوان