صفحه اصلی   

        کلوپ نسوان   

        کافه مونث   

        مشق هفته   

        روزنامه دیواری   

        کتابهای اینترنتی مدرسه    

        صفحه فیس بوک مدرسه   

        کانال یوتیوپ مدرسه   

        همگرایی جنبش زنان در انتخابات   

        لایحه ضد خانواده   

        کمپین یک میلیون امضا   

        8 مارس    

        22 خرداد    

        مبصر کلاس   

        دردسر جنسیت   

        چالش ماه   

        اخبار   

        English    

  اینترنت مدرسه فمینیستی

 

      بخش های پیشین سایت....     مهمان مدرسه....  
 

در حاشیه ملاقات اخیر زهرا رهنورد و میر حسین موسوی با فعالین جنبش زنان / فروغ ن. تمیمی

17 تیر 1389

رادیو زمانه: جنبش آزادی‌خواه و مدنی سبز، پهنه‌ای گسترده برای در برگیری تمام نحله‌های فکری آزادی‌خواهی، برابری‌خواهی و عدالت‌جویی است. در یک سال گذشته، چند میلیون نفر از شهروندان معترض به نتایج انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، مصلحان سیاسی، ژورنالیست‌های مدافع آزادی بیان، فعالین حقوق بشر، فمینیست‌ها، دانشجویان، کارگران، اقلیت‌های قومی، دینی و جنسیتی همه و همه در زیر چتر فراگیر جنبش سبز گرد آمده‌اند.

یکی از نتایج اعتراضات گسترده به نتایج انتخابات ریاست جمهوری و نتایج اسف‌بار آن، خواسته به حق معترضان در ضرورت دگرگونی‌های اساسی در ساختار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور است. این تغییرات بنیادی به عنوان تنها راه خروج از بن بست فعلی، اهمیت خود را هر روز بیش از پیش بر مردم آشکار می‌کنند.

اما رهبران جنبش سبز واقعا خواهان چه جامعه‌ای در ایران هستند؟ رهبران فعلی سبزها چه برنامه‌ای برای آینده کشور دارند و یا در مورد حدود آزادی‌های مدنی، بسط عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی چه طرح و نقشه‌ای را پیشنهاد می‌کنند؟ یا چه پاسخی به مطالبات سیاسی شهروندان و یا مطالبات مدنی اقلیت‌های جنسیتی، قومی و مذهبی می‌دهند؟ چرا تاکنون برنامه‌ای مدون و همه‌جانبه در این زمینه‌ها منتشر نکرده‌اند.

این‌ها سوالاتی است که بارها و بارها مطرح شده‌اند. با توجه به این که رهبری سبزها جناح‌های متفاوتی از اصلاح‌طلبان را در بر می‌گیرند؟ هنوز مشخص نیست که آنان در پاسخ به مطالبات بخش‌های گوناگون جنبش چه راهکارها و استراتژی‌هایی را در دراز مدت به کار خواهد گرفت. آیا مثلا در مقابل خواسته به حق تغییر قانون اساسی چه خواهند کرد؟

این‌طور تبلیغ شده است که گویا جنبش سبز تنها جنبش طبقه متوسط شهری است، اما نباید از یاد برد که بخشی ازاقشار کم‌درآمد شهرنشین، هم در آن حضور موثر داشته و دارند. سبزها تاکنون در جذب قشر تهی‌دست و محروم جامعه موفقیت چندانی نداشته‌اند. یعنی میلیون‌ها انسان ایرانی که دغدغه نان روزانه، آنان را از پرداختن به معضلات دیگر همواره باز داشته است. رهبری سبز چه برنامه‌ای برای جذب این بخش آسیب‌پذیر و فراموش‌شده جامعه به جنبش دموکراتیک کنونی ارائه داده است؟ بدون شک حمایت مداوم و همه‌جانبه اکثریت مردم از جنبش مدنی و خشونت‌ستیز فعلی لازمه تداوم و موفقیت آن در آینده است.

اگرچه معترضان به نتایج انتخابات هنوز پاسخی جامع به این سوالات از طرف رهبران سبز دریافت کرده‌اند؟ اما انصافا بخش زنانه در رهبری سبزها با موضع‌گیری‌های درست خود در مورد مطالبات زنان، استراتزی جنبش سبز در رابطه با جنبش فمینیستی را دقیقا مشخص کرده است. برای توضیح این موضوع اول بهتر است نگاهی کوتاه به روزهای گذشته داشته باشیم.
در انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم، برای اولین بار در سه دهه گذشته، همسر یکی از کاندیداها یعنی خانم زهرا رهنورد با شرکت در فعالیت‌های انتخاباتی همسرش میرحسین موسوی، توانست نقش مهمی در جلب زنان، جوانان و طرفداری آنان از مهندس موسوی داشته باشد. رهنورد پس از انتخابات هم بی‌کار ننشست و پا به پای همسرش در حمایت از زندانیان سیاسی، ملاقات با خانواده دربندان اوین و سایر فعالیت‌های رسانه‌ای سبزها با او همراه شد.

اقدامات زهرا رهنورد دریک سال گذشته عملا




    English    فیس بوک     تماس با ما    درباره ما    اخبار    بخش های پیشین سایت    5 شهریور: سالگرد اعلان عمومی کمپین یک میلیون امضاء    8 مارس : روز جهانی زن    22 خرداد : روز همبستگی زنان ایران    ائتلاف علیه لایحه حمایت از خانواده    دانشگاه و زنان    دردسر جنسیت    زنان زندانی    مهمان مدرسه    همگرایی جنبش زنان در انتخابات    چالش ما(ه)    روزنامه دیواری    مبصر کلاس    مشق هفته    ویدئو - گزارش ها    کافه مونث    کتاب های اینترنتی مدرسه    کلوپ نسوان