صفحه اصلی   

        کلوپ نسوان   

        کافه مونث   

        مشق هفته   

        روزنامه دیواری   

        کتابهای اینترنتی مدرسه    

        صفحه فیس بوک مدرسه   

        کانال یوتیوپ مدرسه   

        همگرایی جنبش زنان در انتخابات   

        لایحه ضد خانواده   

        کمپین یک میلیون امضا   

        8 مارس    

        22 خرداد    

        مبصر کلاس   

        دردسر جنسیت   

        چالش ماه   

        اخبار   

        English    

  اینترنت مدرسه فمینیستی

 

      بخش های پیشین سایت....     مهمان مدرسه....  
 

زنان برتر کارآفرین در فضای سایبر- بخش دوم

7 دی 1389

دویچه وله (فرناز سیفی): چندی پیش، وب‌سایت «اینکام دایری» فهرست سی زن برتر کارآفرین دنیای وب را منتشر کرد. در میان این زنان از نوجوان چهارده‌ساله تا روزنامه‌نگار باسابقه دیده می‌شود. نیم‌نگاهی به زندگی ده‌ زن کارآفرین برتر این فهرست می‌اندازیم.

بیشتر زنان کارآفرینی که وبسایت «اینکام دایری» و خوانندگان آن برگزید‌‌ه‌اند، یا وبلاگ‌نویس هستند و یا کار خود را با وبلاگ‌نویسی شروع کرده‌اند. معیار سنجش موفقیت آنها نه فقط میزان درآمد آنها از کارآفرینی در دنیای وب، بلکه خلاقیت و ایده‌های تازه‌ای است که آنها با پروژه‌های خود در دنیای سایبر به وجود آورده‌اند.

در بخش اول این مطلب، به معرفی پنج زن اول فهرست «اینکام دایری» پرداختیم.(برای خواندن بخش اول به لینک پایین صفحه مراجعه کنید!) در دومین قسمت، زنان کارآفرین موفق دیگری را که رتبه‌ی ششم تا دهم این فهرست را از آن خود کرده‌اند معرفی کرده و موفقیت آنها را مرور می‌کنیم:

«فلیکر»، پاتوق علاقه‌مندان عکس و عکاسی

ششمین زنی را که «اینکام دایری» به عنوان کارآفرین برتر دنیای وب معرفی می‌کند، کاترین فیک است. کاترین فیک یکی از بنیان‌گذاران وب‌سایت معروف فلیکر است. فیک فلیکر را که وب‌سایتی رایگان برای آپلود و به اشتراک گذاشتن عکس‌ها و یکی از وب‌سایت‌های وب ۲ است، با همکاری استوارت باترفیلد در فوریه ۲۰۰۴ تاسیس کرد. یک سال بعد، شرکت «یاهو» وب‌سایت فلیکر را خرید و در اولین اقدام، سرور فلیکر را از شرکت‌های کانادایی، به شرکتی امریکایی منتقل کرد تا فلیکر تحت نظارت قانون ایالات متحده‌ی آمریکا باشد.

کاترین فیک در سال ۲۰۰۸ از هیئت‌مدیره‌ی وب‌سایت فلیکر استعفا داد ویک ماه بعد به عضویت هیئت‌مدیره‌ی «Creative Commons» یا همان سی سی معروف حق گسترش دسترسی به آثار بدیع برای دیگران به منظور استفاده‌ی اشتراکی، پیوست. یک سال بعد، دانشگاه «رود آیلند» به دلیل خلاقیت، ایده‌های نو در دنیای وب و تلاش کاترین فیک برای کارآفرینی در جهان سایبر، به او مدرک دکترای افتخاری اعطا کرد.

کاترین فیک یکی از مؤسسان وب‌سایت «هانچ» نیز که در سال ۲۰۰۹ به‌راه افتاد است. «هانچ» وب‌سایتی با سیستم تصمیم‌گیری بر مبنای هوش جمعی است که بنا به علاقه‌ی کاربر، درخت‌های تصمیم‌گیری مرتبطی را پیشنهاد می‌دهد. «هانچ» تلاش می‌کند که استفاده از این سیستم تصمیم‌گیری بر مبنای علایق جمعی کاربرانش، سلیقه‌ی کاربران اینترنت را تعریف و تبیین کند. تا فوریه ۲۰۱۰،ماهانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از این وب‌سایت بازدید کرده‌اند. یک تیم یازده نفره از متخصصان دانشگاه معروف «ام آی تی» همکاران کاترین فیک در راه‌اندازی وب‌سایت «هانچ» بودند و در سال ۲۰۰۹، جیمی ویلز نیز که یکی از موسسان «ویکی‌پدیا» است به این تیم پیوست.

هفتمین زن برتر کارآفرین: نوجوانی که میلیونر شد

کاترین کوک در تعظیلات بهاره‌ی دبیرستان‌شان در سال ۲۰۰۵، وب‌‌سایت ««My Yearbook » را به‌راه انداخت. دو برادر کاترین نیز به او در راه‌اندازی این وب‌سایت وب ۲ محبوب نوجوانان آمریکایی کمک کردند.

در این وب‌سایت کاربران می‌توانند مثل فیس‌بوک پروفایل بسازند، با دوستان خود چت کنند، برای دوستان خود هدیه‌های مجازی بفرستند و بازی کنند. کاترین کوک، وقتی این وب




    English    فیس بوک     تماس با ما    درباره ما    اخبار    بخش های پیشین سایت    5 شهریور: سالگرد اعلان عمومی کمپین یک میلیون امضاء    8 مارس : روز جهانی زن    22 خرداد : روز همبستگی زنان ایران    ائتلاف علیه لایحه حمایت از خانواده    دانشگاه و زنان    دردسر جنسیت    زنان زندانی    مهمان مدرسه    همگرایی جنبش زنان در انتخابات    چالش ما(ه)    روزنامه دیواری    مبصر کلاس    مشق هفته    ویدئو - گزارش ها    کافه مونث    کتاب های اینترنتی مدرسه    کلوپ نسوان