صفحه اصلی   

        کلوپ نسوان   

        کافه مونث   

        مشق هفته   

        روزنامه دیواری   

        کتابهای اینترنتی مدرسه    

        صفحه فیس بوک مدرسه   

        کانال یوتیوپ مدرسه   

        همگرایی جنبش زنان در انتخابات   

        لایحه ضد خانواده   

        کمپین یک میلیون امضا   

        8 مارس    

        22 خرداد    

        مبصر کلاس   

        دردسر جنسیت   

        چالش ماه   

        اخبار   

        English    

  اینترنت مدرسه فمینیستی

 

      کافه مونث....  
 

چین و چروک های اندوخته شده: پرسه ای در نمایشگاه زنان سالخورده

منصوره شجاعی / عکس ها: مائده سلطانی-25 اردیبهشت 1392

مدرسه فمینیستی: «سالهای اندوخته شده» نام نمایشگاهی است که از طرف موزه زنان نورنبرگ در شهرفورت آلمان از پنجم ماه می در معرض تماشای عموم قرار گرفته است.

موضوع این نمایشگاه معرفی ۶۰ زن در سنین بالای ۶۰ سال است.دلیل معرفی این زنان، عزم آنان در انجام حرکتی نو در سنین سالخوردگی است که نشان دهنده امید به زندگی، حفظ استقلال و نیز خلاقیت در نحوه ادامه زندگی است.

‌ سال ۲۰۱۱ تازه به نورنبرگ رسیده بودم که ایده این نمایشگاه توسط برترون هارتمن(1) مسئول موزه زنان و زیگرید ماکمن(2) پژوهشگر و استاد فمینیسم و پست کلونیالیسم در دانشگاه هامبورگ، در جلسه موزه زنان مطرح شد. من نیز پیشنهاد جضور زنانی از ایران را مطرح کردم که بااستقبال مواجه شد.

- لقا جون سلام منصوره هستم...

ـ قربون صدات برم مامی جان مگه قرار بوده کسی دیگه ای باشی؟(!!)

...........

ـ لقا جانم موزه زنان قراره یک نمایشگاه توی نورنبرگ بذاره از زنان سالخورده که ....

ـ مامی جان حالا یعنی من راستی راستی سالخورده ام؟(!!)

حالا بعد از دو سال تلاش و برنامه ریزی گروهی، موزه زنان نورنبرگ در شهر فورت به مدت سه ماه میزبان حضور نمادین زنانی از آلمان،‌ امریکا، افریقا، نیوزیلند، آرژانتین، ایران،‌ ترکیه، چین،‌ بورکینافاسو، کانادا، تانزانیا، کنیا و... شده است. و تصویر «مه لقا ملاح»، نوه بی بی خانم استر آبادی به شادی و سرزندگی در میان میهمانان این نمایشگاه می درخشد تا توانایی های زنان سالخورده ایرانی از چشم جهان مخفی نماند.

نمایشگاه زنان سالخورده و یا سال های اندوخته شده، با مجموعه ای متنوع از طراحی، نقاشی ، مجسمه، عکس،‌ پوستر، فیلم،‌ صدا، ابزار وسایل مورد استفاده در زندگی زنان این سنین، در اختیار بازدیدکنندگان قرارگرفته است.

شعارهای نوشته شده بر روی پوسترها نوعی امنیت و آرامش در میان زنان بازدیدکننده و شرکت کننده ایجاد می کند. شعارهایی که برخلاف پیام های تبلیغاتی شرکت های تجاری چین و چروک صورت و بدن زنان را نه همچون پدیده ای کریه که همچون شاهدان تجارب اندوخته شده عزیز و کریم می دارد. «‌چه زیباست چین و چروک»... «هر چروک، شیاری است برای گوش سپاردن به یک قصه»... «یک چروک بیشتر، یک امکان بیشتر برای شناخت »... درگوشه دیگر نیز ویترینی برای نمایش لوازم آرایش و کرم و عطرهایی که برخی از همین زنان علاقمند به استفاده از آن هستند بی هیچ قضاوتی به نمایش گذاشته شده است.

انتخاب شعارها، انتخاب افراد و نحوه ارائه بیوگرافی ها،‌ نوع چیدمان،‌ نورپردازی، طراحی نمایشگاه به گونه ای انجام شده که تکثر، تنوع و نیز اجتناب از ارزش گذاری های سنتی و کلیشه ای جوهره معنای غالب بر نمایشگاه شده است.

معرفی زنان ساده و بی نشانی که در سنین بالای شصت و هفتاد سال تصمیم به ازدواج مجدد گرفته اند در کنار زنانی که به دلیل زندانی شدن و مفقودالاثر شدن پسران شان تبدیل به فعالان سیاسی شده اند.

تصویر زنانی که از هفتاد سالگی جهانگردی پیشه کرده اند. در کنار زنانی که در همان سنین به کشتن و پروردن نهال های جوان در باغچه کوچک خانه شان مشغول می شوند.

یادآوری خدمات علمی و پژوهشی زنان در آزمایشگاه ها و دانش




    English    فیس بوک     تماس با ما    درباره ما    اخبار    بخش های پیشین سایت    روزنامه دیواری    مبصر کلاس    مشق هفته    ویدئو - گزارش ها    کافه مونث    کتاب های اینترنتی مدرسه    کلوپ نسوان